Nelly news direct to your email:
|
|||||||
| Notices |
Polski ![]() |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Nelstar Fan
![]() Join Date: 21st Dec 07
![]() |
Chętne osoby do pomocy przy blogu
Mam taką sprawę, prowadzę blog o naszej kochanej Miss Furtado. Blog istnieje już ok. 4 miesiące. Jest całkiem nieźle, ludzie wchodzą na blog. www.nellyfurtadorecord.blogspot.com Gdyby ktoś tłumaczył dobrze piosenki Nelly lub robił ładną grafikę z piosenkarką mogę zamieścić je na blogu. Tłumaczenia i grafikę znaczy się. Akurat u mnie jest zapotrzebowanie na tego typu rzeczy
. Mnie samej osobiście z tym nie zbyt idzie. Piszcie na gg 7177487 lub mail masiia@op.pl P.S. Pozdrawiam fanów i fanki Nelly Furtado! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nelstar Fan
![]() Join Date: 4th May 08
![]() |
Re: Chętne osoby do pomocy przy blogu
Mogę pomóc, nie ma problemu.
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nelstar Fan
![]() |
Mnie by najbardziej chodziło o tłumaczenia piosenek. Raz sama próbowałam tłumaczyć piosenki... Całkiem nieźle mi poszło z Try, ale już gorzej przy My Love Grows Deeper Part 1
Kiedyś było dużo tłumaczeń na różnych stronach np. jeśli dobrze pamiętam emuzyka.pl mp3.com.pl itp. ale pokasowali ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nelstar Fan
![]() |
Jeszcze w sprawie Say It Right bo nie jestem pewna, jednej rzeczy.
"Oh you don't mean nothing at all to me No you don't mean nothing at all to me" Czy to znaczy: Och, nic dla mnie nie znaczysz Nie, nic dla mnie nie znaczysz Czy może bardziej, wnioskując z kontekstu coś w stylu "Oh, to nie tak, że nic dla mnie nie znaczysz"? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Nel U R my Star 4ever
![]() Join Date: 11th Jan 08
![]() |
Quote:
Och, ty wogóle nic dla mnie nie znaczysz, Nie, ty wogóle nic dla mnie nie znaczysz.
|
|
|
|
#6 |
|
Nelstar Fan
![]() |
Dzięki Lidka, teraz mam pewność
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nel U R my Star 4ever
![]() |
Nie ma za co
. Jak chcesz to mogę ci pomóc przy tłumaczeniu piosenek.
|
|
|
#8 |
|
Nelstar Fan
![]() |
Refren My Love Grows Deeper Part 1
My love grows deeper every day and takes a little piece of me/Moja miłość rośnie każdego dnia i zabiera maleńką cząstkę mnie My love grows deeper every day and takes a little piece of me//Moja miłość rośnie każdego dnia i zabiera maleńką cząstkę mnie My love grows deeper every day, deep into the sea/Moja miłość rośnie każdego dnia, (tu potrzeba pomocy, wg słownika internetowego dalej idzie tak) głęboko do morza But takes a little piece of me, a little piece of me/ale zabiera maleńką cząstkę mnie, maleńką cząstkę mnie Co wy na to? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nel U R my Star 4ever
![]() |
[quote=masia;412295]My love grows deeper every day, deep into the sea/Moja miłość rośnie każdego dnia, (tu potrzeba pomocy, wg słownika internetowego dalej idzie tak) głęboko do morza[quote]
No tak to wygląda tłumacząc dosłownie. Ale to bez sensu jest. Może to jakiś angielski związek frazeologiczny, jak np. 'fresh off the boat' albo polskie 'nosić koszulę w zębach'? Nie wiem...
|
|
|
#10 |
|
Nickel member
![]() Join Date: 17th Jul 08
![]() |
Jeśli chodzi o tłumaczenie piosenek to jest strona z przetłumaczonymi tekstami tylko sęk w tym czy jest to dobre tłumaczenie.Jak temat jeszcze aktualny to oczywiście napisze.Hehe
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks | |||
Digg
|
del.icio.us
|
StumbleUpon
|